product_banner

Ki i le lelei o le faʻaaliga LED

O le fa'aaliga o le LED e aofia ai se laina o diodes fa'amalama, o lea o le tulaga lelei o le LED e a'afia sa'o ai le tulaga lelei o le fa'aaliga.

1. Malamalama ma le tulimanu o le vaai

O le susulu o le faʻaaliga faʻaaliga e faʻalagolago lava i le malosi o le malamalama ma le maualuga o le LED o le LED.I tausaga talu ai nei, o tekonolosi fou o le LED i le substrate, epitaxy, chip ma le afifi ua faʻaalia e le gata, aemaise lava le mautu ma le matua o le tekonolosi faʻalauteleina o loʻo i ai nei ma le faagasologa o le indium tin oxide (ITO), lea ua faʻaleleia atili ai le malosi o le LED. .I le taimi nei, i lalo o le tulaga e faapea o le tulimanu faalava o le vaaiga o le 110 tikeri ma le itu i luga o le saʻo o le vaaiga o le 50 tikeri, o le susulu malosi o le paʻu lanu meamata ua oʻo i le 4000 mcd, o le paʻu mumu ua oʻo i le 1500 mcd, ma o le paʻu lanumoana ua i ai. aulia le 1000 mcd.A oʻo i le 20mm le va o pika, o le susulu o le faʻaaliga faʻaaliga e mafai ona oʻo atu i le 10,000nit.O le faʻaaliga e mafai ona galue i le uati i soʻo se siosiomaga

Pe a talanoa e uiga i le vaaiga o le faʻaaliga faʻaaliga, o loʻo i ai se mea taua e mafaufau i ai: O faʻaaliga faʻaalia o le LED, aemaise lava faʻaaliga faʻaaliga fafo, e vaʻavaʻai mai le pito i lalo, ae o loʻo i ai i le tulaga o faʻaaliga faʻaalia o le LED, afa o le susulu malamalama. e mou atu i le lagi tele.

O lo'o fa'aauupegaina masini SMD mata ta'i totonu mo le gaosiga o laina (2)
faatatau ia tatou

2. Tulaga tutusa ma le manino

Faatasi ai ma le atinaʻeina o tekonolosi faʻaaliga LED, ua avea le tutusa ma faʻailoga sili ona taua e fua ai le lelei o le faʻaaliga.E masani ona fai mai o le faʻaaliga o le LED e "malamalama i mea uma ma susulu i vaega uma", o se faʻataʻitaʻiga manino mo le ogaoga le tutusa i le va o pixels ma modules.O faaupuga fa'apolofesa o le "pefu a'afiaga" ma le "mosaic phenomenon".

O mafua'aga autu o le fa'alavelave fa'afuase'i o le: o fa'asologa o fa'atinoga o le LED e le tutusa;Le sa'o atoatoa fa'apotopotoga o fa'aaliga fa'aaliga i le taimi o le gaosiga ma le fa'apipi'iina;Ole laina eletise o isi mea faʻaeletoroni e le lava le tutusa;O le mamanu o modules ma PCBs e le faʻasalaina.

O le mafuaaga autu o le "le le ogatasi o taʻiala faʻatinoga o le LED".O le le tutusa o nei fa'atinoga o fa'atinoga e masani lava ona aofia ai: fa'aletonu le malosi o le malamalama, le fetaui o le axis opitika, fa'amaopoopo lanu e le tutusa, fa'aletonu le fa'asoaina o pupuni o le malamalama o lanu muamua ta'itasi, ma uiga fa'atosina le tutusa.

E faʻafefea ona foia le le tutusa o taʻaloga faʻatinoga o le LED, e lua auala faʻapitoa faʻapitoa i le alamanuia i le taimi nei: muamua, faʻaleleia le faʻaogaina o le faʻatinoga o le LED e ala i le toe vaevaeina o faʻasologa faʻapitoa o le LED;O le isi o le faʻaleleia o le tutusa o le faʻaaliga faʻaaliga e ala i le faʻasaʻoga mulimuli ane.O le fa'asa'oga mulimuli ane ua fa'atupuina fo'i mai le ulua'i fa'asa'oga mo le fa'asa'oga ma le fa'asa'oga mo le fa'asa'oga o aso nei.Tekinolosi fa'asa'oga ua atia'e mai le fa'asa'oga faigofie o le malamalama i le fa'asa'oga fa'amaopoopo o le lanu.

Ae ui i lea, matou te talitonu o le faasaʻoga mulimuli ane e le pule aoao.Faatasi ai ma i latou, o le le ogatasi o le axis opitika, o le le ogatasi o le moli o le tufatufaina atu o le malamalama, o le le ogatasi o uiga o le attenuation, o le le lelei o le faʻapotopotoga faʻapitoa ma le mamanu e le masani ai e le mafai ona faʻaumatia e ala i le faʻasaʻoga mulimuli ane, ma e oʻo lava i lenei faʻasalaga mulimuli ane o le a faʻaleagaina ai le le tutusa o le axis optical. , attenuation ma le fa'apotopotoga sa'o.

O le mea lea, e ala i le faʻataʻitaʻiga, o la matou faaiuga e faapea o le faʻasaʻoga mulimuli ane ua na o se fofo, ae o le vaevaega o le faʻasologa o le LED o le aʻa lea ma le lumanaʻi o le faʻaaliga faʻaalia o le LED.

Ae mo le sootaga i le va o le tutusa o le lau ma le faauigaga, e masani ona i ai se le malamalama i totonu o le alamanuia, o lona uiga, o le iuga e sui ai le faʻamatalaga.O le mea moni, o le faʻamatalaga o le faʻaaliga faʻaaliga o le lagona faʻapitoa o le mata o le tagata i luga o le iugafono, tutusa (faʻailoga-i-leo leo), susulu, faʻatusatusa ma isi mea o le faʻaaliga faʻaaliga.Naʻo le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le pixel faʻaletino e faʻaleleia ai le fofo, aʻo le amanaʻia le tutusa, e le masalomia le faʻaleleia atili o le manino.Va'ai faalemafaufau i se fa'aaliga fa'aalia e iai le "a'afiaga o le pefu" ma le "mosaic phenomenon".E tusa lava pe laʻititi le va o pika faʻaletino ma e maualuga lona iuga, e le mafai ona maua se faʻamatalaga lelei ata.

O le mea lea, i se isi itu, "tulaga tutusa" nai lo le "pisipisi faʻaletino" o loʻo faʻatapulaʻaina nei le faʻaleleia atili o faʻamatalaga mata faʻaaliga LED.

Ki i le tulaga lelei o fa'aaliga LED (1)
Ki i le tulaga lelei o le fa'aaliga LED (2)

3. Fa'aali pika pika mata ua le mafai ona pulea

E tele mafuaʻaga mo le faʻaalia o pika pixels e alu ese ai, o le mea sili ona taua o le "LED toilalo".

O mafuaʻaga autu o le faʻaletonu o le LED e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: o le tasi o le le lelei o le LED lava ia;Lona lua, o le auala faʻaoga e le talafeagai.E ala i au'ili'iliga, matou te fa'ai'uina le feso'ota'iga tutusa i le va o faiga fa'aletonu o le LED ma mafua'aga autu e lua.

E pei ona taʻua i luga, o le tele o faʻaletonu o le LED e le mafai ona maua i le asiasiga masani ma le suʻega o le LED.I le faaopoopo atu i le tuʻuina atu o le eletise eletise, tele o le taimi nei (mafua ai le vevela o le vevela), malosi i fafo ma isi faʻaoga le talafeagai, o le tele o faʻaletonu o le LED e mafua mai i faʻalavelave faʻalotoifale eseese e mafua mai i le faʻalauteleina o le vevela o meataalo LED, resins epoxy, lagolago, totonu. taʻitaʻia, faʻapipiʻi tioata malosi, ipu PPA ma isi mea i lalo o le vevela maualuga, maualalo le vevela, suiga vave o le vevela poʻo isi tulaga faigata.O le mea lea, ole su'esu'ega lelei ole LED o se galuega faigata tele.

Ki i le lelei o le fa'aaliga LED (3)
Fa'ailoga fa'atekinolosi ua avea ma mea fou e sili ona fiafia i ai i le fanua o fa'aaliga la'ititi la'ititi o le LED (6)

4. Ola

O mea e aʻafia ai le ola o le faʻaaliga faʻaalia o le LED e aofia ai mea i totonu ma fafo, e aofia ai le faʻatinoina o vaega pito i luga, le faʻatinoina o masini faʻapipiʻi moli LED, ma le vaivai o oloa;O mea i totonu e aofia ai le siosiomaga galue o le faʻaaliga faʻaaliga LED, ma isi.

1).A'afiaga o vaega pito i tua

I le faʻaopoopoga i masini faʻapipiʻi moli LED, o faʻaaliga LED e faʻaaogaina foi le tele o isi vaega pito i luga, e aofia ai laupapa taʻavale, atigi palasitika, sui eletise eletise, fesoʻotaʻiga, chassis, ma isi.O le mea lea, o le umi o le ola o le faʻaaliga faʻaaliga e fuafua i le ola o le vaega autu ma le ola sili ona puupuu.Mo se faʻataʻitaʻiga, LED, faʻafeiloaʻi eletise ma fale uʻamea e filifilia uma e tusa ai ma le tulaga 8-tausaga, ae o le puipuiga o le faʻatinoga o le laupapa matagaluega e mafai ona lagolagoina lana galuega mo le 3 tausaga.A maeʻa le 3 tausaga, o le a faʻaleagaina ona o le pala, o lea e naʻo le 3-tausaga le faʻaaliga faʻaaliga.

2).O le A'afiaga o le fa'auluina o le malamalama o le fa'atinoga o masini

O masini e fa'aosoina ai le moli o le LED o vaega pito sili ona taua ma fa'atatau i le ola o le lau fa'aaliga.Mo le LED, e masani lava ona aofia ai faʻailoga nei: uiga faʻaitiitia, uiga faʻafefe vai, ma le tetee o le ultraviolet.Afai e le mafai e le tagata gaosi oloa faʻaalia LED ona pasia le iloiloga i luga o le faʻaalia o le faʻatinoga o masini LED, o le a faʻaaogaina i le faʻaaliga, lea o le a taʻitaʻia ai le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma afaina ai le ola o le faʻaaliga LED.

3).Aafiaga o le vaivai o oloa

O le faʻatinoga faʻafefe vaivai o oloa faʻaaliga faʻaalia LED e faʻalagolago i le gaosiga o gaioiga.E faigata ona faʻamautinoa le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vaivai o modules na gaosia e le leaga o le tolu puipuiga o togafitiga.Pe a suia le vevela ma le susū, o le a foliga mai o le puipui puipui o le laupapa matagaluega o le a taʻe, e taʻitaʻia ai le paʻu o le puipuiga.

O le mea lea, o le faagasologa o le gaosiga o le faʻaaliga faʻaalia o le LED o se mea taua foi e fuafua ai le ola o le faʻaaliga faʻaaliga.O le faagasologa o le gaosiga o loʻo aʻafia ai i le gaosiga o le faʻaaliga faʻaaliga e aofia ai: faʻapipiʻi vaega ma le faʻagasologa o togafitiga, faʻagasologa o le ogaumu, faʻamaoniga e tolu, faiga faʻamaufaʻailoga e le susu, ma isi. le lelei o tagata fa'afoe.Mo le tele o faʻaaliga faʻaalia LED, o le faʻaputuina o le poto masani e taua tele.O se falegaosimea ma le tele o tausaga o le poto masani o le a pulea lelei le gaosiga o gaioiga.

4).Aafiaga ole siosiomaga o galuega

Ona o faʻamoemoega eseese, o tulaga faʻaogaina o le faʻaaliga faʻaaliga e matua ese lava.I tulaga o le siosiomaga, o le eseesega o le vevela i totonu e laʻititi, ma e leai se aʻafiaga o le timu, kiona ma le malamalama ultraviolet;Ole maualuga ole eseesega ole vevela ile fafo e mafai ona o'o ile 70 tikeri, fa'atasi ai ma le matagi, la ma le timu.O le siosiomaga leaga o le a faʻaleagaina ai le matua o le faʻaaliga faʻaaliga, ma o le siosiomaga galue o se mea taua e aʻafia ai le ola o le faʻaaliga faʻaaliga.

O le ola o le faʻaaliga faʻaalia o le LED e fuafua i le tele o mea, ae o le iʻuga o le ola e mafua mai i le tele o mea e mafai ona faʻaauau pea ona faʻalauteleina e ala i le suia o vaega (e pei o le fesuiaʻiina o le eletise).Ae ui i lea, e le mafai ona suia le LED i se aofaiga tele.O le mea lea, o le taimi lava e muta ai le ola o le LED, o lona uiga e muta le ola o le faʻaaliga faʻaaliga.

Matou te fai atu o le ola LED e fuafua ai le ola o le faʻaaliga faʻaaliga, ae matou te le faʻapea o le ola o le LED e tutusa ma le ola o le faʻaaliga faʻaaliga.Talu ai e le galue le faʻaaliga faʻaaliga i le uta atoa i taimi uma pe a galue, o le umi o le ola o le faʻaaliga faʻaaliga e tatau ona 6-10 taimi o le LED pe a taʻalo polokalame vitio masani, ma le umi o le ola o le LED e mafai. ia umi pe a galue i lalo ole au.O le mea lea, o le olaga atoa o le faʻaaliga faʻaalia o le LED ma lenei faʻailoga e mafai ona oʻo atu ile 50000 itula.


Taimi meli: Tes-20-2022